Mąka z ciecierzycy
Ciecierzyca znana również pod nazwą włoski groch pochodzi z Bliskiego Wschodu czyli regionu gdzie rośliny strączkowe stanowią główny składnik diety lokalnej ludności. Roślina ta uprawiana ...
Mąki dostępne w ofercie Legrano tworzone są z najwyższej jakości ziaren pochodzących od zaufanych dostawców. Przed rozpoczęciem procesu mielenia ziarna poddawane są ścisłej kontroli w laboratorium, dzięki czemu zyskujemy pewność, że są bezpieczne dla zdrowia naszych Klientów i spełniają wymogi jakości.
W naszym asortymencie znajdą Państwo m.in. mąkę gryczaną paloną i mąkę białą, z których każda jest bogata w wartości odżywcze i składniki mineralne potrzebne do prawidłowego rozwoju organizmu. Mąka jaglana z kolei to dobra propozycja dla miłośników subtelnego smaku, a mąka z ciecierzycy idealnie sprawdzi się do przygotowywania dań kuchni indyjskiej.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą mąk Legrano.
Ciecierzyca znana również pod nazwą włoski groch pochodzi z Bliskiego Wschodu czyli regionu gdzie rośliny strączkowe stanowią główny składnik diety lokalnej ludności. Roślina ta uprawiana ...
Mąka jaglana powstaje ze zmielonego i łuskanego ziarna prosa. Ze względu na dużą zawartość błonnika, produkt wspomaga redukcję wagi, utrzymując sytość przez dłuższy czas po ...
Mąka gryczana palona powstaje w procesie mielenia ziaren prażonej kaszy gryczanej. Podobnie jak jej biały odpowiednik, jest bogata w składniki mineralne i wartości odżywcze. Mąka ...
Producent mąki gryczanej białej Mąka gryczana biała otrzymywana jest z mielenia kaszy gryczanej białej lub nasion gryki. Produkt zawiera mikro i makroelementy, w tym magnez, ...
Sprawdź gdzie znajduje się siedziba naszej firmy