Pn. - Pt.: 8:00 - 16:00
Przejdź do treści

Mąka z ciecierzycy

Mąka z ciecierzycy

Mąka z ciecierzycy w imponującym tempie zajmuje miejsce mąki pszennej na półkach Europejczyków. Tworzona z drobno zmielonej ciecierzycy stanowi podstawę diety wegan i często gości w kuchniach osób chcących ograniczyć lub całkowicie wykluczyć spożywanie mąki pszennej. Mąka z ciecierzycy jest naturalnie bogata w minerały i witaminy, w tym witaminę A, E, B i C, a także żelazo, błonnik i kwasy omega 6. Co więcej, korzystnie wpływa na organizm, wspierając pracę jelit, stabilizując poziom cukru i redukując stężenie złego cholesterolu. Mąka z ciecierzycy świetnie sprawdza się do potraw kuchni indyjskiej, takich jak hummus i falafele, ale też bez przeszkód może być użyta do naleśników i słodkich placuszków.

Sprawdź gdzie znajduje się siedziba naszej firmy

Jak Dojechać?